Skip to content

🟢 Soluție live

În România, 3,5% din impozitul pe venitul salarial de 10% poate fi redirecționat către un ONG selectat. Dacă toată lumea ar redirecționa acest procent, aproximativ 200 de milioane de euro ar putea ajunge în sectorul non guvernamental. Din păcate însă, doar puțin peste un sfert din bani sunt redirecționați anual, în principal din cauza procesului complex pe care îl implică.

Platforma redirectionează.ro, lansată de Code for Romania în 2017, este un agregator care reunește ONG-uri de toate felurile (dimensiuni, regiuni, tipuri de activități, beneficiari). Fiecare organizație are o pagină dedicată în care contribuabilii pot completa un formular pentru a redirecționa procentul din impozitul pe venit către ONG-ul ales. Întregul proces durează aproximativ două minute și câteva click-uri.

Făcând procesul mai accesibil pentru mai mulți oameni, soluția își propune să ajute la redirecționarea unui procent mai mare din suma disponibilă către organizațiile non profit. Redirecționează este un instrument modern pentru o țară modernă ai cărei cetățeni își înțeleg locul în comunitate și puterea lor de a face bine.


Ce poți face în Redirecționează

Colectează formulare

Pe Redirecționează contribuabilii pot completa formularul 200 în doar câteva minute, simplificând procesul de redirecționare a unui procent din impozitul pe venit. În contul organizației de pe platformă se strâng toate formularele completate.

Ține evidența

În contul organizației poți urmări în timp real câte formulare de redirecționare a unui procent din impozitul pe venit au fost completate și astfel, poți dezvolta strategiile cele mai eficiente de comunicare.

Exportă borderourile

Teancurile de formulare printate și scrierea de mână a borderourilor au devenit o amintire de când am lansat redirecționează.ro. După colectarea online a formularelor, din platformă se pot exporta borderourile.

Vino alături de noi

Dacă ești un finanțator, vino alături de noi și ajută-ne să menținem toată această infrastructură gratuită pentru ONG-urile cu care lucrezi și tu zi de zi. Alătură-te celor care deja susțin an de an dezvoltarea și mentenanța Infrastructurii Binelui și contribuie la o societate civilă robustă, independentă și eficientă

Scrie-ne

This site uses cookies

In order to provide you with the best browsing experience we use cookies. If you disagree with this, you may withdraw your consent by changing the settings on your browser.

More info